Egészség

Segítség a fájdalom enyhítésére

Alaposan megkeserítheti az életünket a bokafájás, a térdfájdalom, a derék- és hátfájás, a vállfájdalom, vagy a nyaki fájdalom. Az ilyen típusú izom- és ízületi fájdalmak enyhítésére fejlesztették ki a gyógyszeres tapaszokat. A köznyelvben japán tapaszként is ismert tapasz persze nem mindig jelent megoldást a problémára, olykor elkerülhetetlen az orvosi segítség, de a mindennapos rándulások, húzódások kezelésre alkalmas lehet. A fájdalomcsillapító krémek és gélek mellett a tapasz a leggyakrabban használt segítség a fájdalomra. (tovább…)

A fogimplantátumokról

fogimplantatum-fogpotlasSzinte mindannyian hallottunk már a fogimplantátumokról, de gyakran nem vagyunk tisztában azzal, egyáltalán mikor van szükség a fogpótlás ezen változatára. Az óbudai Dr. Toldi Implantologiát vezető, fogorvosként már több mint negyven éve praktizáló dr. Toldi Ferenc szaktudásának köszönhetően most végigvesszük, mikor is van szükség fogimplantátumra. A legegyszerűbb eset, amikor csupán egyetlen fog hiányzik, a fogsor pedig ép. Ilyenkor a hiányzó fog pótlására alkalmas az implantátum és a ráhelyezett korona – ez a fogbeültetés. Előfordulhat, hogy a páciens kivehető protézist visel. Ez esetben a fog implantátum beültetésével hatékonyabban rögzíthetjük a protézist. Ez főleg akkor előny, ha a teljes alsó fogsort kivehető pótlás helyettesíti. (tovább…)

A fogpótlásról

fogpotlasSúlyos fogbetegség vagy baleset miatt előfordul, hogy a fog pótlására van szükség. Bár egy-egy embernek ez természetesen jelentős beavatkozás, a modern megoldásoknak köszönhetően a fogászatokon a fogpótlás, az implantáció már-már rutineljárásnak számít. Az Uniklinik Zuglói Fogászaton például olyan igényes anyagokkal és technikákkal dolgoznak, hogy ember legyen a talpán, aki képes megkülönböztetni a saját fogat a koronával rendelkező fogtól vagy a fogászati hídtól. (tovább…)

Fogínysorvadás tünetei és kezelése akár otthon

foginysorvadas-kezeleseSokakat érint ma Magyarországon a fogínysorvadás, a betegség kezelése pedig jelentős kihívást jelent a fogorvosnak és a páciensnek egyaránt. A fogínysorvadás tünetei lehetnek a meglazult fog, illetve a fognyakról visszahúzódott fogíny. Ez utóbbi következhet rossz fogkefe-használatból is, ha túl keményen súroljuk, sérülhet a zománc. A helyes használat után a fogíny visszatér a megfelelő helyre, a meglazult fog azonban a fogínysorvadás komoly tünete. (tovább…)

Rotarix védőoltás a rotavírus ellen

rota-virus-kezelese-oltasTudta, hogy a rotavírus ellen létezik védőoltás?

Ha nem, íme, néhány információ, amelynek köszönhetően nyugodtan választhatja a Rotarix védőoltás alkalmazását.

Mik a figyelmeztető jelek? A rotavírus fertőzés tünetei

A rotavírus fertőzés tünetei a hasmenés, a hasfájás és persze a hányás, a betegség jellemzően három-nyolc napra dönti le a lábáról a legkisebbeket. Mivel a gyerekek döntő többsége ötéves kora előtt megfertőződik, éppen a legkényesebb korban jelentkeznek a kellemetlen tünetek. (tovább…)

A bárányhimlő kezelése

bárányhimlő kezeléseNyilván sok szülő megküzd a bárányhimlővel és a tüneteivel, s a lehető legfigyelmesebben igyekeznek enyhíteni a beteg gyermek szenvedését. Hasznos, ha a gyerek körmét rövidre vágják, így a kicsik nem tudják olyan könnyen elkaparni a viszkető kiütéseket, hólyagokat, és persze a fertőzés elkerülése érdekében fontos tisztán tartani a ruházatot. (tovább…)

Mivel foglalkozik a gasztroenterológia?

gasztroenterológusGasztroenterológia. Ízlelgetjük a szót, mert első hallásra bonyolultnak tűnik… Ugyan melyik orvosi szakterület összefoglaló neve ez? Tisztázzuk hát: a nyelőcső, a gyomor, a vékony- és vastagbél, a hasnyálmirigy, a máj, az epe és az epevezeték problémáival foglalkozó szakember a gasztroenterológus. A felsorolás alapján szinte minden második embernek szüksége lehetne gasztroenterológusra, hiszen kinek ne égne néha a gyomra, görcsölne a hasa vagy merülnének fel olykor emésztési gondjai. A súlyosabbakról, mint a májjal kapcsolatos gondok, vagy epekő, a különböző bélproblémák, nem is beszélve. (tovább…)

Mitől késhet a menstruácó?

menstruációSok-sok nőnek okoz gondot, hogy késik a menstruáció. A többség ilyenkor hajlamos terhességre gyanakodni vagy a legrosszabbra gondolni, pedig fontos leszögezni: ha néhány napot csúszik a menstruáció, az önmagában még nem rendellenesség, éppen ezért nem is kell pánikba esni. A serdülőknek még a ciklus is kimaradhat anélkül, hogy komoly baj állna a háttérben. (tovább…)

Biomagnet shop mágness derék öv

Térjen be Biomagnet shop üzletünkbe ahol mágneses térdpánt, mágneses deréköv, víztisztító berendezés, víztisztító, mágnesterápia termékeink várják az érdeklődőket.Látogassa meg oldalunkat ha bővebb leírást szeretne olvasni a mágnesről és termékein

Olvasson Ön is a művészetterápiáról

A művészetterápia nem keveset tehet a gyógyulásért. Hogyan? Az ilyen célra képzett bohócdoktorok (akik előadóművészek) a művészetterápiának több ágát használva képesek a gyermekeket vidámabb kedvre deríteni. Ide sorolható például a táncterápia vagy